tactische-bedrijfsvoering

Wat zou er gebeuren als je stoicism, de technieken van de special forces combineer met het opstarten en managen van je eigen bedrijf?

Dat is de vraag die tibor.nl, je steeds stelt. Dat is waarom we bestaan. Want die combinatie creëert hele goede resultaten. Op dit moment zijn we aan het rekruteren voor Mankracht. Je kan nog mee. Vrijdag aanstaande hebben we weer een intake sessie.

Stoics

Twee stoics die, zoals Tibor het zo mooi zegt, binnen drie uur je business en je bullshit volledig uit elkaar trekken. Je kan je hier aanmelden https://tibor.nl/product/mankracht-de-raad/

“The obstacle is the way”

We zijn alle twee fans van Ryan Holiday. Specifiek zijn boek “The obstacle is the way”. Verplicht leesvoer voor iedereen. Stoicism zou het besturing programme moeten zijn van elke ondernemer. Ophouden met die slappe hap. Stoppen met klagen. Bad shit happens.

3 disciplines

Stoppen met aangeleerde hulpeloosheid. Leer om te gaan met alles wat het leven je brengt. Met drie eenvoudige principes. The disciplines van perceptie, actie en wil. Discipline het belangrijkste woord. Extreme realiteit therapie. Angst is een keuze. Wat je doet (of niet doet) is een keuze. Hoe je over dingen voelt en denkt is een keuze. Alles is een keuze.

Perceptie

Goed of slecht is perceptie. En er is een verschil tussen perceptie en observatie. Ben je bewust van hoe je dingen filtert, hoe emoties alles kleuren. Onze perceptie bepaalt wie we zijn.

Aktie

Heel veel dingen kan je niet controleren. Ze zijn wat ze zijn. Het enige wat je controleert zijn je keuzes. Acties definiëren een persoon. Je kan alleen maar in het nu bewegen. Met wat er nu voor je staat. Het maakt dingen ook heel eenvoudig. Het maakt niet uit waar je vandaan komt, het maakt uit wat je er mee doet. Niets doen is nooit een option.

Sneller, meer of beter

Altijd blijven bewegen (letterlijk). De enige vraag is of je sneller, meer of beter kan bewegen.

  • Dat betekent stoppen met Facebook.
  • Dat betekent hard werken. Dat betekent doorzetten.
  • Dat betekent doorgaan.
  • Dat betekent ophouden met zeuren.
  • Dat betekent hard oefenen.
  • Dat betekent mastery.
  • Dat betekent kwaliteit.

Wil

Je eigen wil is een interne kracht die niet door de buitenwereld beïnvloed kan worden. Doorzetten is een actie, doorgaan is wil. Alleen jij bent verantwoordelijk.

No comments yet.

Leave a Reply

1
Hi, my name is Ron Immink, I am a business coach, author and speaker, working with companies to improve their future prospects and improve their business models.
If you have any further questions that the website is not answering, feel free to send me a WhatsApp message and I will respond asap.
Powered by